időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Az ezüst ösvény

Az ezüst ösvény

Mindenki egy láthatatlan ösvényt hagy maga után. Fájhat, ha keresztezzünk saját nyomunkat.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

A románok határsértéssel vádaskodnak, holott éppen ők lőtték a magyar járőröket. Az olaszországi Petőfi-ünnepségeket állítólag betiltja Mussolini, ám ezt más források cáfolják.

Álhírekkel támadják az országot

Álhírekkel támadják az országot

A házszabály szigorítását sürgetik, hogy a nemzetgyűlés a locsogás parlamentje helyett a munka parlamentje legyen. Bethlen István kifejti: szervezett maffia áll az ország elleni akciók mögött.

Újra Dolhai Klub

Újra Dolhai Klub

Rocklegendákkal érkezik a februári zenés-beszélgetős találkozó.

2023. február 4. szombat 09:00

Farsangi programok a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert február 4-én és 5-én, szombaton és vasárnap. A jelmezben vagy farsangi álarcban érkező 14 éven aluli gyermekek ezen a két napon jelképes áron, 200 forintos jeggyel látogathatják az állatkertet. Az intézmény munkatársai pedig farsangi kézműveskedéssel, színező sarokkal és állati helyszíneléssel is készülnek.
2023. február 4. szombat 10:00

SzalonnaFeszt Csíkszeredában

Az I. Csíki Szalonna Fesztivált február 4-én és 5-én rendezik meg Csíkszeredában. A gasztronómiai fesztiválon kézműves vásár, sajtkészítő műhely, füstölt termékek versenye, pálinka- és sajtkóstoló, borkóstoló és élőzene várja a vendégeket. A fesztivál segíti a helyi kistermelőket, lehetőséget biztosítva számukra, hogy értékesítsék és népszerűsítsék autentikus termékeiket. A szakvásár jellegű rendezvény helyszíne a Renegade Pub & Café.
2023. február 4. szombat 15:00

Finisszázs és tárlatvezetés Molnár Sándor kiállításán

A Műcsarnok Finisszázs programján, február 4-én 15 órától vehetünk részt Sulyok Miklós művészettörténész tárlatvezetésén Molnár Sándor kiállításán. A közelmúltban elhunyt festőművész sajátos művészeti- és életprogram szerint alkotott és élt, melyet ő „festőjógának” nevezett. A kiállítás olajfestményeinek varázsát, auráját tárja elénk, az eddigi legteljesebb formában, így a tárlatvezetésen elmélyülhetünk a művész egyedi festészeti stílusában.
2023. február 4. szombat 17:00

A Varius Cirkusz először érkezik Magyarországra

A Varius Cirkusz első alkalommal érkezik Magyarországra a Varius Cirkusz a jégen című előadásával, melyet a budapesti Vasas Jégcentrumban, február 4-én 17 órai kezdettel tekinthetnek meg az érdeklődők. A modern cirkuszművészet minden műfaja képviselteti magát a jégshow során. Zsonglőrök, bűvészek, tornászok, akrobaták és – természetesen – bohócok kápráztatják el a közönséget mutatványaikkal. A művészek minden egyes műsorszámot korcsolyán mutatnak be a jégen.
2023. február 4. szombat 18:00

Koltai Katalin gitárművész koncertje

A Budapest Music Center Magyar Zenei Információs Központ és Könyvtár ad otthont az Átlátszó hang programsorozat részeként Koltai Katalin gitárművész koncertjének és előadásának, melyben eredményeiről számol be február 4-én 18 órától. Koltai Katalin egy újfajta gitár megalkotásával kísérletezik, Ligeti György zenéje inspirálta hangszerfejlesztésre, mely folyamatos átalakulásra képes új gitárhangzást tesz lehetővé. A programra a belépés díjtalan.
2023. február 4. szombat 19:00

Agón a Nemzeti Színház színpadán

Józsa Péter Pál Agón című darabja a világ és az ember viaskodását bemutató, műfajilag besorolhatatlan színpadi produkció, melyet egy arénaszerű térben nyolc színművész, négy operaénekes, a Honvéd Férfikar és egy 39 fős zenekar játszik a Nemzeti Színházban február 4-én 19 órától. Az előadást ráhangoló beszélgetés előzi meg és közönségtalálkozó követi. A darab elemző látásmódot ad, melyet a pandémia utáni időkben bárkinek hasznos magáévá tenni.
Ajánlók
több mutatása
A trónkövetelő

A trónkövetelő

Illene végre pozitív felütéssel indítani az Alföld borászatáról szóló írásokat.