időjárás -6°C Rómeó , Tódor 2023. február 7.
logo

HÍRZÓNA

Az ezüst ösvény

Az ezüst ösvény

Mindenki egy láthatatlan ösvényt hagy maga után. Fájhat, ha keresztezzünk saját nyomunkat.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

Összeomlik a kisantant magyarellenes akciója

A románok határsértéssel vádaskodnak, holott éppen ők lőtték a magyar járőröket. Az olaszországi Petőfi-ünnepségeket állítólag betiltja Mussolini, ám ezt más források cáfolják.

Álhírekkel támadják az országot

Álhírekkel támadják az országot

A házszabály szigorítását sürgetik, hogy a nemzetgyűlés a locsogás parlamentje helyett a munka parlamentje legyen. Bethlen István kifejti: szervezett maffia áll az ország elleni akciók mögött.

2023. február 7. kedd 09:00

Best Regards – fotókiállítás

Ha szép emlékeink vannak a papír alapú képeslapokról, akkor érdemes megnézni Mucsy Szilvia Best Regards című kiállítását a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ – 8F Galériájában. A falakon a képeslapokra rájátszó, azok kliséit vizuálisan újrafogalmazó képek mellett rövid szövegeket, afféle egyperces novellákat is találunk, így a szinte előre megírt képeslapok egy-egy élethelyzetet villantanak fel. A tárlatot február 18-ig nézhetik meg.
2023. február 7. kedd 17:00

Hangulatkoncert Barna Anikóval

Nem csak esténként érdemes felkeresnie a Müpát annak, aki izgalmas zenei élményekre vágyik. Délutánonként a legkülönfélébb műfajokkal lehet találkozni az Előcsarnok környékén: keddenként a könnyűzene, a dzsessz és a népzene fiatal képviselői zenélnek. A Hangulatkoncertek sorozatban a Liszt Ferenc Zeneakadémia és más zenei oktatási intézmények hallgatói mutatkoznak be. Február 7-én Barna Anikó játszik citerán. A rendezvényre a belépés díjtalan.
2023. február 7. kedd 17:00

Séta a Lónyay-Hatvany-villában

A Batthyány Lajos Alapítvány székhelyét bemutató, havi rendszerességgel megszervezett séták során megismerkedhetnek az egykori tulajdonosok után Lónyay-Hatvany-villának nevezett épülettel, amelyet 1871-ben, a magyar építészettörténet egyik legnagyobb hatású alakja Ybl Miklós tervezett. Legközelebb február 7-én 17 órától tartanak épületsétát, amelyen az újjáépítésről, az újonnan létrejövő terekről is átfogó képet kaphatnak a résztvevők.
2023. február 7. kedd 19:00

Csongor és Tünde az Újszínház műsorán

Vörösmarty Mihály ismert történetét, a Csongor és Tündét láthatja a közönség az Újszínházban február 7-én 19 órától. Vörösmarty drámai költeményének bemutatásával a teátrum egy számára teljesen új és rendkívül fontos kísérletet vállal, mellyel egy igényes, látványos, izgalmas, érvényes és interaktív beavató színházi előadás létrehozásán túl több generáció együttes megszólítására törekszik. A két főszereplőt Jánosi Dávid és Bálizs Anett alakítja.
2023. február 7. kedd 19:00

Versmondó est Takács Bencével

A Mondj Te is egy verset Egyesület februári versmondó estjén Takács Bence Ervin MMA-ösztöndíjas versmondóval találkozhat a közönség február 7-én 19 órától a Pasaréti Közösségi Házban. Az egyesület célja, hogy átörökítse a pódiumművészetet, főként a versmondást a jövő generációi számára. Az egyórás estek alkalmával a versmondó közösség tagjai egymásnak mondják el a költeményeket finom, Dúzsi borok kíséretében. Az eseményre a belépés ingyenes.
2023. február 7. kedd 20:48

Monte Cristo grófja – tévéfilmsorozat a Duna TV műsorán

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt bonapartizmus koholt vádjával letartóztatják, és If várába zárják. 18 évet tölt ártatlanul If várában raboskodva, míg cellatársa, Faria abbé halála hozzásegíti a meneküléshez. Megtudja, hogy ki az a három ember, aki felelős a börtönbe juttatásáért. Felkeresné szeretteit, de édesapja időközben belehalt a bánatba, menyasszonya, Mercedes pedig ismeretlen helyre költözött.
Ajánlók
több mutatása
És mi van, ha édes?

És mi van, ha édes?

Sokan manapság azért nem isznak édes borokat, mert féltik az egészségüket. Pedig a jó minőségű édes bor valódi ízrobbanást idézhet elő. Kár lenne lemondani róla.