Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja
Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna
A miniszter arról is nyilatkozott, hogy a magyar gazdaság már megtette a lépéseket a várható gazdasági lassulás ellen.
Számos tény megkérdőjelezi a józsefvárosi választás tisztaságát
Noha kezdeményezték a megfelelő eljárásokat, a választási eredmény megváltoztatására már minden bizonnyal nem lesz lehetőség.

Olasz tüntetés

A olaszok nincsenek egyedül! – Bayer Zsolttal tüntettek a magyarok Budapesten

Olasz tüntetés

Georg Spöttle: Néhány hónapon belül egy új olasz kormány lehet születőben

Olasz tüntetés

Olaszország az első – üzente meg az olasz jobboldal

Olasz tüntetés

Nem csak a kormány, de a baloldali főpolgármester ellen is tüntetnek Salviniék
Trump élesen bírálta Hillary Clintont
Hillary Clinton a napokban arról beszélt, hogy szerinte Jill Stein, a Zöldek és Tulsi Gabbard, a demokraták elnökjelölt-aspiránsa az oroszok eszköze.
Gulyás Gergely: A kereszténység kultúrája az igazság keresésének kultúrája
Gulyás Gergely kiemelte: „Európát a kereszténység kultúrája tette otthonunkká”, a reformáció pedig számtalan területen tett hozzá ehhez a kultúrához.
Egészséges arány
A Mindenki című rövidfilm főszereplőjeként az Oscar-díj-átadó színpadán állhatott, az Egy napban megmutatta, milyen nehéz háromgyerekes anyaként összetartani egy családot.
Nagykárolyban felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot
Soltész Miklós az ünnepségen arról is beszélt, hogy Európa nyugati felében, ahonnan sok segítség érkezett korábban a templomaink és közösségeink építéséhez, kezdik kizárni Isten jelenlétét.
Magyar Levente: A viski és a kárpátaljai magyarság rendületlenül őrzi a nemzetet megtartó lángot
A hit mellett nagyon fontos, hogy a magyarság minden körülmények között építkezzen: építsen templomot, orgonát, parókiát, iskolát, óvodát, falut, várost, országot, hazát és nemzetet – hangsúlyozta.
A brit kiválás halasztásáról egyeztettek a huszonhetek kormányainak képviselői
Egy névtelenséget kérő tisztségviselő azon véleményének adott hangot, hogy a huszonhetek vezetői nem fogják „elsietni” a döntést.
Szindbád Lengyelországban
A Balassi Műfordítói Nagydíj idei kitüntetettje Teresa Worowska, neki köszönhetik Márai Sándort a lengyel olvasók. Miből lett sikerkönyv a diktatúrában, hadiállapot idején vagy békében?
Dömötör Csaba: Minden előzetes várakozást felülmúlt a Magyarország 365 fotópályázat sikere
Ismertetése szerint táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint közösségi életképek kategóriában lehetett pályázni. A legtöbben természetfotókkal pályáztak.
Erőszakossá vált az engedély nélkül tartott tüntetés Honkongban
A tüntetéshullám legnagyobb megmozdulásait szervező Civil Human Rights Front annak ellenére kitartott a vasárnapi felvonulás megtartása mellett, hogy a rendőrség nem adott engedélyt a demonstrációra.
Elfogyó partok
Bizonyára sokan nem gondolunk arra, hogy a közeljövőben szűkében lehetünk a homoknak, pedig ez a helyzet.
Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Apolló a szürke zónában
A Széchenyi Kártya Program gazdaságstratégiai és megtérülő vállalkozástámogatás
Áder János hamarosan Japánba, Laoszba és Kambodzsába látogat

A Helyzet

Gazdatest
Soha nem szabad alábecsülni, soha nem szabad a rá való odafigyelésben egyetlen pillanatra sem ellankadni: a bolsevik a Föld legagresszívabb invazív fajai és legkitartóbb túlélői közé tartozik.
Orbán János Dénes

Tollhegyen

Harangszó Rómából
Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat.
Pilhál György

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

VÉLEMÉNY

Brüsszel jegeli a balkáni bővítést
Az Európai Unió tagállamai­nak nem sikerült megegyezniük Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről. Ez a komoly visszalépés elgondolkodtató.
Trócsányi László

VÉLEMÉNY

Impeachment zárt ajtók mögött
Az az eljárás, amelynek előkészítését megkezdték a demokrata többségű képviselőház szakbizottságai, Donald Trump Fehér Házból való elmozdítását célozza.
Szőcs László

VÉLEMÉNY

A közvélemény-kutatásról őszintén
Ismert, hogy a Nézőpont Intézet több fővárosi felmérése Tarlós István különböző mértékű előnyét mutatta a kampány egyes szakaszaiban, a Medián és a Publicus pedig már idejekorán a verseny közel kiegyenlített állását jelezte.
Mráz Ágoston Sámuel

Kultúra

Csontváry folytatható mítosza
A veterán képzőművészektől a kevéssé ismert, de szakmailag rég beágyazódott mestereken át az ígéretes pályakezdőkig a szakma minden szintjét reprezentálja a tárlat.

Sport

Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát
A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón.
Boris Johnson kért is halasztást, meg nem is
Újra az EU térfelén pattog a labda brexitügyben: teljes mértékben az állam-és kormányfők belátásán múlik, hogy a miniszterelnök vagy a – látszólag működésképtelen – londoni parlament iránymutatását követik.

LUGAS AJÁNLÓ

Bedobozolt történelem

LUGAS AJÁNLÓ

Jerry, Rainlla és Johnas

LUGAS AJÁNLÓ

Kádár keresztelője

LUGAS AJÁNLÓ

Eldugult szűrő

Ez történt 100 éve

Rendet és nemzeti hadsereget vár az ország

Ez történt 100 éve

A magyar zsidóság elhatárolódik a kommunizmustól

Ez történt 100 éve

Lukács György, a büró Szamuelyje
Tisztelt Előfizetőnk!
Ezúton értesítjük Önt, hogy a Magyar Idők Kiadó Korlátolt Felelősségű Társaság 2019. szeptember 30-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt.-be beolvadt, a cég jogutódja a Mediaworks Hungary Zrt.

Karc FM műsorajánló

Kósa Lajos: A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható
Kósa Lajos azt mondta, hogy az őszi ülésszakban ez lesz a két fő irány. Ebben „semmi meglepő nincs, mert eddig is ezt csináltuk, és mindig is erről beszéltünk a kampányban” – jegyezte meg.

Belföld

Áder János: A fenntartható fejlődési célok víz nélkül teljesíthetetlenek
A feladat az, hogy ahol még lehet, az emberiség előzze meg a vízválságot, ahol pedig az már bekövetkezett, ott keresni kell a lehetőségeket, hogyan csökkenthetők a vízválság okozta károk – mondta.
Megismételhetik Jászberényben a polgármester-választást
A testület pénteki határozatában indoklásként többek között azt írja, vasárnap a szavazókörökbe idegenek mentek be, és bizonyítottan a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás történt.
Bakondi György: El kell kerülni, hogy tömegek induljanak Európa felé
Bakondi György hangsúlyozta, ha Törökországból további tízezrek-százezrek indulhatnak útnak, akkor egyre többen várakoznak majd egy-egy európai határszakasznál arra, hogy továbbjussanak.
Deák Dániel: Megindult a helyezkedés az ellenzéki térfélen
Deák Dániel szerint a DK és az MSZP között dominanciaharc folyik majd. Egyértelmű, hogy Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy a 2022-es országgyűlési választásra ő legyen az ellenzék vezető arca.

Külföld

Negyedik ciklusára készül Morales
A szocialista elnök mára szinte az utolsó, aki a dél-amerikai szocialista „rózsaszín dagállyal” került az elnöki székbe, és azóta sikerült megtartania népszerűségét.
FRISSÍTVE
Boris Johnson két levelet küldött az Európai Tanácsnak
Az egyikben formálisan kezdeményezte a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását, a másikban viszont közölte a testülettel, hogy hibának tartaná a kérés teljesítését.
Boris Johnson: Nem tárgyalok az EU-val a halasztásról
Johnson bejelentésének előzményeként a képviselők megszavazták azt a módosító indítványt, amelynek célja a Brexit feltételrendszerét rögzítő, e héten elért megállapodás formális jóváhagyásának halasztása.
A londoni alsóház döntött: tovább halogatják a Brexit-megállapodás jóváhagyását
Elfogadta szombat délután a londoni alsóház azt a módosító indítványt, amelynek célja a Brexit halasztása mindaddig, amíg a megállapodás jogi szövegét a parlament törvénybe nem iktatja.

Gazdaság

Több pénzt jelenthet a gazdáknak, ha édesebb a cukorrépatermés
Bár az ágazati szakértők nyáron még optimistán tekintettek a szezon elé, mára kiderült, hogy a terméshozam nem éri el a várt szintet. 
A szuperkötvény lett a favorit a piacon
Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.
Varga Mihály: Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata
Krisztalina Georgieva megválasztásával kapcsolatban Varga Mihály úgy vélekedett: az IMF-nek egy Európát, különösen Közép- és Kelet-Európát értő vezetője lett.
Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket
Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.

Kultúra

„Én mindig az életről írok”
Sissel-Jo Gazan dán írónő A dinoszaurusz tolla című krimije idén jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában. A korábban kutató-biológusként és kulturális újságíróként is dolgozó szerző Budapestre látogatott.
Különleges skandináv krimi
A jól megválasztott közeg, az érdekfeszítően megrajzolt karakterek és az ijesztő gyilkosságok ellenére A dinoszaurusz tolla mégis sok mindenben különbözik egy hagyományos krimitől.
A Kilimandzsáró hava
Széchenyi Zsigmond vadászszenvedélyéről készült munka egyszerre természetfilm és egy deklasszált nemzedék látlelete a huszadik század lángokban pusztuló képeivel.
Jótékonysági est Zongoraáriák címmel
Liszt Ferenc születésnapjának alkalmából a Magyar Állami Operaház az Őrzők Alapítvánnyal közösen minden évben jótékonysági koncertet rendez a Tűzoltó utcai gyermekklinika betegeinek javára.

Sport

Valahogy mindig elcsúsztak
Az Újpesti Dózsa 17-szeres válogatott középpályásának bal lábától másfél évtizeden át rettegtek a kapusok, tizenegyest — érvényesen — egyetlenegyet sem hibázott.
A címvédő Ferencváros legyőzte az Újpestet is
Az összecsapáson aratott győzelemmel Szerhij Rebrov együttese 41 mérkőzésesre növelte hazai bajnoki veretlenségi sorozatát, amellyel megdöntötte az 1969. május 4. óta fennálló klubrekordot.
Bajnokok Ligája-döntő újratöltve
Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.
El Clásico: elhalasztva decemberre
A spanyol bajnokság csúcsrangadó­ját, a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a katalóniai tüntetések miatt el kell halasztani.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …