Elemér 2024. február 28.
logo

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Botrány a Vígszínházban

Botrány a Vígszínházban

Az ellenzéki pártok a szélsőjobboldaltól a szocialistákig összefogást kezdeményeznek a kormány megbuktatására, ám miután a Népszövetség elfogadja a magyar újjáépítési tervet, mégsem jön létre.

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

2024. február 29. csütörtök 17:00

Hitel-est a Pesti Vigadóban

Február 29-én a Pesti Vigadó könyvtárában megrendezi idei első estjét a Hitel folyóirat. A kortárs magyar széppróza útjairól szóló beszélgetésen részt vesz Tóth Erzsébet költő, Szilágyi-Nagy Ildikó és Orosz István írók, valamint Gy. Szabó András előadóművész és irodalomtörténész. A beszélgetést Nagy Gábor vezeti majd.
2024. február 29. csütörtök 18:30

Róma alapítása és a Római Birodalom kialakulása – filmklub

A Magyar Nemzeti Múzeum filmklubsorozatában az ókori Rómáról készült alkotásokat elemzik, a filmrészletek vetítése között szakértői elemzések és beszélgetések keretében boncolgatják a film által bemutatott történelmi korszakot, embereket, problémákat és politikai, vagy adott esetben vallási kérdéseket.
2024. március 1. péntek 18:00

Hangok a jövőért – Superar jótékonysági koncert

A március 1-én a Magyar Zene Házában a Superar ötödik születésnapja alkalmából rendezett jótékonysági koncerten a kórus és gitárzenekar mellett közreműködik a Szent Efrém Férfikar, Csurkulya József cimbalomművész (Besh o droM) és ifj. Ökrös Tibor hegedűművész. A koncerttel a Superar Alapítványt támogatják, amely nehéz sorsú gyerekeknek nyújt zeneoktatást.
2024. március 2. szombat 10:00

A sötétben látó tündér – előadás a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Március 2-án a Babits Mihály Színház előadását láthatják az érdeklődők a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Bagossy László darabjának főszereplője Pirinyó Minyó, a legkisebb tündér, aki azért szomorkodik, mert semmiben sem tud ügyesebb lenni a többieknél. Suttogva kéri anyját, legyen szíves csak őt szeretni, csak neki mondani egy olyan mesét, amiben ő lehet a legügyesebb.
2024. március 3. vasárnap 19:00

QJÚB – A kocka kibontása

Különleges koncertszínházi produkcióval rukkolt elő Vecsei H. Miklós és elismert művészekből álló csapata, „A kocka kibontása” című darabot március 3-án láthatja a Várkert Bazár közönsége. Az előadás Pilinszky János és Csoóri Sándor költészetét vette alapul, a díszletet a Kiégő Izzók vetíti majd a színpadra.
2024. március 4. hétfő 18:00

Örökhétfő – beszélgetés Petri György költészetéről

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Gazdátlan tényrakások – Petri térben március 25-ig minden hétfőn Örökhétfő. Ezen a programsorozaton nem szakemberek fognak beszélgetni Petri költészetéről, hanem a hozzáférhető múzeum jegyében bárki megoszthatja gondolatait Petri verseiről, amelyek egy-egy költői dilemmájához kapcsolódnak.
Ajánlók
több mutatása
Kőbánya 170

Kőbánya 170

Nem véletlen, hogy a rendszerváltozás után a jól csengő, patinás nevet is újra felvette a sörüzem. Az elmúlt 170 kőbányai sörév alatt számtalan történet kapcsolódott a gyárhoz.

Miért pont vörös?

Miért pont vörös?

A kertünk lassan megtelik hóvirággal, kankalinnal és más kora tavaszi virágokkal, esténként azért mégis télies a világ odakint.