időjárás 4°C Mária 2022. december 8.
logo
Futball-vb Katar 2022
null

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Szocialisták költözködése Amerikába

Egy szocialista képviselő internálással fenyegeti a Ház tagjait. Károlyi Mihály vagyonelkobzási perében legnagyobb bűneként azt jelölik meg, hogy elrendelte a magyar csapatok azonnali fegyverletételét.

Romboló az ellenzék, nem liberális

Linder Béla volt hadügyminiszter felszólítja a franciákat, csatolják hazánkat a kisantanthoz. Horthy szerint világszerte előretör a nemzeti eszme, s azé a jövő, akiben a legerősebben él.

A magyarmentő olasz ezredes kitüntetése

A bécsi magyar kommunisták álhíre szerint Horthy és Mussolini megállapodott egy Jugoszlávia és Ausztria elleni offenzíváról. Pogány népbiztos New Yorkban szélsőbaloldali újságot szerkeszt.

A klímavédelem a jobboldal ügye is

Nem szabad hagyni, hogy a baloldal kisajátítsa magának a klímavédelem és a fenntarthatóság témakörét – hangzott el egy kerekasztal-beszélgetésen.

2022. december 8. csütörtök 10:00

Idén is látogatható a híres vörsi betlehem

Idén 74. alkalommal építették meg az önkéntesek Európa legnagyobb és legszebb templomban kialakított betlehemét Vörsön. A látogatók tízezreit vonzó, méltán ismert bibliai alkotást 1948 óta minden évben megépítik a zsáktelepülésen. A január 22-ig mindennap 10-től 16 óráig a vörsi Szent Márton püspök templomban megtekinthető alkotás hatvan négyzetméteren mutatja be Jézus születését.
2022. december 8. csütörtök 10:00

Középpontban a középkor

December 8-tól látogatható a Vármú­zeumban a Középpontban a középkor című tárlat, amely a Budapesti Történeti Múzeum középkori főosztályának éves kiállítása, és amely az előző évben a főváros területéről előkerült legérdekesebb középkori régészeti leleteket mutatja be. A tárlatra idén öt helyszínről érkeztek tárgyak, azonban most is a budai Várban folyt munkálatok során feltárt leletek adják a bemutatott relikviák többségét.
2022. december 8. csütörtök 18:00

Mit hoz számunkra az energiaválság?

A Batthyány Lajos Alapítvány szervezésében megvalósuló szakértői kerekasztal-beszélgetésen az Európát sújtó energetikai krízishelyzetre adott és adható válaszokat, valamint az energiamix átalakítása, és az ezzel járó változások társadalmi-gazdasági vonatkozásának kilátásait járják körül a terület kimagasló képviselőivel.
2022. december 8. csütörtök 18:00

Adventi és karácsonyi hagyományaink egykor és ma

A belvárosi Scruton előadásán a karácsonyi ünnepkör jeles napjairól, közösségi ünnepeiről beszélgetnek Varga Mátéval, a Hagyományok Háza osztályvezetőjével. Kiderül, hogy milyen népszokások kapcsolódnak advent és karácsony időszakához? Melyek élnek napjainkban is? Kik, mikor, hol és miért újítanak fel kiveszett(nek hitt) hagyományokat? A rendezvényen közreműködik Méry Rebeka népdalénekes.
2022. december 8. csütörtök 18:00

Szent Miklós napjától a Háromkirályok ünnepéig – kiállítás

A Lengyel Intézet vár minden érdeklődőt a Szent Miklós napjától a Háromkirályok ünnepéig című kiállítás megnyitójára, amely december 8-án, csütörtökön 18 órától lesz a Platán Galériában. A tárlaton hét üvegfestő művész hagyományos népi és szakrális motívumokra utaló alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők, amelyek különleges ünnepi hangulatot árasztó helyekre kalauzolják el a látogatókat. A tárlat 2023. január 31-ig tekinthető meg.
2022. december 8. csütörtök 18:00

A mindenség csodáinak könyve – könyvbemutató

Létezhet-e olyan könyv, amely bepillantást ad a Mindenség életébe? Létezhet-e olyan könyv, amelytől ráeszmélhetünk a Mindenség bennünk élni vágyó varázserőire? Grandpierre Atilla új kötete, a Mindenség csodáinak könyve az első és legmerészebb kísérlet ennek a varázskönyvnek a megközelítésére. A kötet budapesti bemutató előadása december 8-án este hattól lesz a Két Hollós Könyvesboltban.
Ajánlók
több mutatása

Mit igyunk a bejglihez?

Összeállítottunk egy kis ajánlót, hogy milyen karácsonyi ételekhez mely sörök illenek a legjobban.

Az állati szenvedés ördögi köre

Az állati érzelmek kutatása még ugyan gyerekcipőben jár, de sokszor vetítjük ki saját érzelmeinket a kutyánkra még akkor is, ha azt az eb nem éli át.