Lujza 2024. március 2.
logo

A Helyzet

Tollhegyen

Poszt-trauma

Angliát hozták el Magyarországra

– A nemzetközi kapcsolatok fontos támaszt jelenthetnek a diákok későbbi szakmai pályafutásában – mutatott rá Láng László, az IBS rektora.

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Túszdráma Budapest belvárosában

Túszdráma Budapest belvárosában

Letartóztatták a gyanúsítottat. Terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítják.

Botrány a Vígszínházban

Botrány a Vígszínházban

Az ellenzéki pártok a szélsőjobboldaltól a szocialistákig összefogást kezdeményeznek a kormány megbuktatására, ám miután a Népszövetség elfogadja a magyar újjáépítési tervet, mégsem jön létre.

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

Balról-jobbról vernék a DK jelöltjét Budafokon

Egy ellenzéki előválasztást valószínűleg elveszítene a DK a Momentum jelöltje ellen, a fideszes polgármesterrel szemben pedig szinte esélytelen a győzelemre az önkormányzati választásokon.

2024. március 2. szombat 10:00

A sötétben látó tündér – előadás a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Március 2-án a Babits Mihály Színház előadását láthatják az érdeklődők a Bajor Gizi Színészmúzeumban. Bagossy László darabjának főszereplője Pirinyó Minyó, a legkisebb tündér, aki azért szomorkodik, mert semmiben sem tud ügyesebb lenni a többieknél. Suttogva kéri anyját, legyen szíves csak őt szeretni, csak neki mondani egy olyan mesét, amiben ő lehet a legügyesebb.
2024. március 3. vasárnap 19:00

QJÚB – A kocka kibontása

Különleges koncertszínházi produkcióval rukkolt elő Vecsei H. Miklós és elismert művészekből álló csapata, „A kocka kibontása” című darabot március 3-án láthatja a Várkert Bazár közönsége. Az előadás Pilinszky János és Csoóri Sándor költészetét vette alapul, a díszletet a Kiégő Izzók vetíti majd a színpadra.
2024. március 4. hétfő 18:00

Örökhétfő – beszélgetés Petri György költészetéről

A Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Gazdátlan tényrakások – Petri térben március 25-ig minden hétfőn Örökhétfő. Ezen a programsorozaton nem szakemberek fognak beszélgetni Petri költészetéről, hanem a hozzáférhető múzeum jegyében bárki megoszthatja gondolatait Petri verseiről, amelyek egy-egy költői dilemmájához kapcsolódnak.
2024. március 5. kedd 17:00

Kárpátalja a peresztrojka és a magyarországi rendszerváltoztatás erőterében – könyvbemutató

A Seres Attila által jegyzett dokumentumgyűjteményt Fedinec Csilla, a HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos munkatársa mutatja be március 5-én 17 órakor a Veritas Intézetben. A könyvbemutató után kezdődik a Veritas-estek sorozat 87. vitája A Gulág és a GUPVI lágerrendszere a szovjet és a magyar történelemben címmel.
2024. március 5. kedd 17:00

Színházi kulisszák mögött: Pécsi Sándor

A Polgárok Házában március 5-én a fájdalmasan korán, alig ötvenévesen távozott színművész életével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Pécsi Sándor azt vallotta: „a színészet: varázslat. Sámánkodás. Minden előadáson a színész meg a közönség együttesen teremt valami olyan soha nem volt, soha nem lesz hangulatot, közeget, amelyben az író mondanivalója eljut az egyik résztvevőtől a másikig.”
2024. március 6. szerda 10:00

A Kékfestő – kiállítás a Pesti Vigadóban

Március 5-án nyílik a Vigadóban a Nemzet Művésze, Kovács Miklós tiszakécskei kékfestő mester életmű-kiállítása, amely a Kovács család napjainkig tartó 200 éves történetét is bemutatja. A tárlaton a 96 éves, Kossuth-díjjal kitüntetett mester munkásságát ismerhetjük meg a hagyományt megalapozó kecskeméti dédapától a legújabb generációig.
Ajánlók
több mutatása
Kőbánya 170

Kőbánya 170

Nem véletlen, hogy a rendszerváltozás után a jól csengő, patinás nevet is újra felvette a sörüzem. Az elmúlt 170 kőbányai sörév alatt számtalan történet kapcsolódott a gyárhoz.

Miért pont vörös?

Miért pont vörös?

A kertünk lassan megtelik hóvirággal, kankalinnal és más kora tavaszi virágokkal, esténként azért mégis télies a világ odakint.