Eleonóra 2024. február 21.
logo

A helyzet

Tollhegyen

HÍRZÓNA

Halálos lövések a bíróság előtt

Halálos lövések a bíróság előtt

A lövöldözésben egy nő és egy férfi életét vesztette Montpellier bírósága előtt. A férfi először lelőtte feleségét, majd önmagával is végzett.

Pressman Welcomes Key Soros Beneficiary

Pressman Welcomes Key Soros Beneficiary

In addition to the US senators expressing 'concern' for Hungarians, Sandor Lederer, a 'civilian' member of the Soros network infamous for sawing down the Regnum Marianum Cross, was also hosted by the US Embassy.

Aktuális

FÓKUSZBAN

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

2024. február 22. csütörtök 17:00

Közelít valaki – Vári Fábián László estje

A kárpátaljai születésű Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, néprajzkutató, műfordító, az Együtt című folyóirat szerkesztője lesz a szegedi Dóm Látogatóközpont és a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely vendége február 22-én és 23-án. A két irodalmi esten Pécsi Györgyi, József Attila-díjas kritikus lesz a szerző beszélgetőtársa.
2024. február 22. csütörtök 18:30

Pilvax-kerekasztal a PIM-ben

Folytatódik a Petőfi Irodalmi Múzeum Pilvax-sorozata, ahol az egyes események témáit egy-egy időszaki kiállításuk adja, a kiindulópont továbbra is az irodalom, fókuszban pedig mindig egy aktuális társadalmi kérdés. A februári alkalmon Az események lelke című kiállításban a képekben és szövegekben tetten érhető női áldozatszerep ellentmondásait vitathatják meg a résztvevők.
2024. február 22. csütörtök 19:00

A Kozma Orsi Quartet a Várkert Akusztikban

A Várkert Bazárban ad koncertet február 22-én a Kozma Orsi Quartet. A dzsesszformáció Találkozások újra című műsorában az énekesnő eddigi pályájának fontosabb állomásait, nagy zenei találkozásait veszi sorra zenekara tagjaival, Cseke Gábor billentyűssel, Hárs Viktor bőgőssel és Pusztai Csaba dobossal.
2024. február 23. péntek 19:30

Diabolus in Musica lemezbemutató Kobza Vajkkal a Dürer Kertben

Február 23-án, pénteken a Dürer Kertben mutatja be új, Sárkányfejezet című lemezét a Diabolus in Musica, az est vendégeként Kobza Vajk is színpadra lép majd. A különleges alkalmon kortárs lantszerzők és az előadó saját szerzeményein kívül mór hatású reneszánsz-kori dalok és tradicionális török-perzsa muzsikák is felcsendülnek.
2024. február 24. szombat 15:00

Tokió művészete – filmvetítés a Várkertben

A Várkert Bazárban február 24-én látható dokumentumfilm Hokuszai és Hiroshige finom fametszeteitől kezdve a pop art stílusú plakátokon, a kortárs fotóművészeten, a mangán, a filmművészeten át egészen a napjainkban, az utcán készülő műalkotásokig bemutatja a négyszáz éves Tokió hihetetlenül gazdag kultúráját.
2024. február 24. szombat 16:00

A kommunizmus áldozatainak emléknapja Leányfalun

Február 24-én, a kommunista rendszer áldozatainak emléknapján kiállítás nyílik Boldog Apor Vilmos vértanú püspökről a leányfalui Ravasz László Emlékházban. A szovjetek által 1945-ben meggyilkolt pap életét és munkásságát bemutató tárlatot Veres András győri püspök nyitja meg, köszöntőt mond Varga Mihály pénzügyminiszter.
Ajánlók
több mutatása
Szűztermés

Szűztermés

Milyen bor készíthető az elsőként megjelent gyümölcsből, vannak-e sajátos jellemző tulajdonságai ennek a bornak?