Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Poszt-Trauma

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Verespatak magyar öröksége

Verespatak magyar öröksége

A Magyar Összetartozás Intézetének honlapján elindult a Látkép című sorozat. Az első írása az egykor szebb napokat látott erdélyi kisvárosba kalauzolja el olvasóinkat.

Botrány a Vígszínházban

Botrány a Vígszínházban

Az ellenzéki pártok a szélsőjobboldaltól a szocialistákig összefogást kezdeményeznek a kormány megbuktatására, ám miután a Népszövetség elfogadja a magyar újjáépítési tervet, mégsem jön létre.

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

Hiába várták Hitler segítségét a fajvédők

A szocialista Peidl Gyula egész ülésnapot betöltő provokatív beszédet tart a Házban, s azt mondja, egyesek szerint a magyarországi viszonyok rosszabbak és véresebbek, mint a bolsevizmus alatt.

A hang belső élete

A hang belső élete

Dubrovay László zeneszerző Gyurkovics Tiborról, az utolsó akkordról és az ördögi kacajról.

2024. február 27. kedd 17:00

A nemzeti maximum: futball-Eb és olimpia – beszélgetés Faragó Tamással

Az MCC Magyar Összetartozás Intézete beszélgetéssorozattal hangol az év két kiemelt sporteseményére. A sorozat első estjén, február 27-én Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval, edzővel beszélget Novák Miklós szerkesztő, sportújságíró, a Mediaworks sportdivíziójának vezetője az MCC Scrutonban.
2024. február 27. kedd 19:00

Puccini: Manon Lescaut a Müpában

A Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar él a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermének kínálkozó adottságaival és Puccini halhatatlan remekét, a Manon Lescaut-t adja elő február 27-én. A produkció aktualitását növeli, hogy a zeneszerző száz éve, 1924-ben hunyt el. A rendező Káel Csaba, vezényel: Vashegyi György.
2024. február 27. kedd 19:00

Szerelem első vérig – filmvetítés

A Magyar Zene Házában február 27-én láthatja a közönség a vérbeli tinédzserfilmet, a Szerelem trilógia első részét, melyben Dés László főcímdalát Demjén Ferenc énekli. Főszerepben a korszak két nagy tinisztárja, Beri Ary és Gombóc, azaz Berencsi Attila és Czakó Ildikó, akik itt a szegedi iparművészeti középiskola érettségire készülő diákjait alakítják.
2024. február 28. szerda 17:30

Aranyszőnyeg – A gernyeszegi Teleki-ház feltámadása – filmvetítés

A Puskin moziban február 28-án, szerdán mutatják be az Aranyszőnyeg című filmet az MCC Magyar Összetartozás Intézete szervezésében. A premiert követő pódiumbeszélgetésen részt vesz Margittai Gábor, a film alkotója, valamint a főszereplők, Teleki Julianna grófnő és Teleki Kálmán gróf, a beszélgetést Major Anita vezeti.
2024. február 29. csütörtök 17:00

Hitel-est a Pesti Vigadóban

Február 29-én a Pesti Vigadó könyvtárában megrendezi idei első estjét a Hitel folyóirat. A kortárs magyar széppróza útjairól szóló beszélgetésen részt vesz Tóth Erzsébet költő, Szilágyi-Nagy Ildikó és Orosz István írók, valamint Gy. Szabó András előadóművész és irodalomtörténész. A beszélgetést Nagy Gábor vezeti majd.
2024. február 29. csütörtök 18:30

Róma alapítása és a Római Birodalom kialakulása – filmklub

A Magyar Nemzeti Múzeum filmklubsorozatában az ókori Rómáról készült alkotásokat elemzik, a filmrészletek vetítése között szakértői elemzések és beszélgetések keretében boncolgatják a film által bemutatott történelmi korszakot, embereket, problémákat és politikai, vagy adott esetben vallási kérdéseket.
Ajánlók
több mutatása
Kőbánya 170

Kőbánya 170

Nem véletlen, hogy a rendszerváltozás után a jól csengő, patinás nevet is újra felvette a sörüzem. Az elmúlt 170 kőbányai sörév alatt számtalan történet kapcsolódott a gyárhoz.

Miért pont vörös?

Miért pont vörös?

A kertünk lassan megtelik hóvirággal, kankalinnal és más kora tavaszi virágokkal, esténként azért mégis télies a világ odakint.