időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo
Elon Muskkal találkozott Novák Katalin

Elon Muskkal találkozott Novák Katalin

„Elon Musk végül nem tudott eljönni a budapesti demográfiai csúcsra. Most pótoljuk a találkozót” – írta közösségi oldalán Novák Katalin.

HÍRZÓNA

Aktuális

FÓKUSZBAN

Börtönbe kell mennie az asszonyverőnek

Börtönbe kell mennie az asszonyverőnek

Az „asszonyverő Lacika” néven elhíresült Joó László évekig sanyargatta és tartotta rettegésben volt élettársát és vele együtt saját, óvodás és kisiskolás gyermekeit.

2023. szeptember 26. kedd 17:00

Csokonai 180 – kiállítás Debrecenben

Szeptember 26-án, a Debreceni Irodalom Házában nyílik kiállítás az egyik legjelentősebb magyar költőről. A felvilágosodás korában lenyűgöző irodalmi és politikai tájékozottsággal rendelkező Csokonai Vitéz Mihály életét bemutató tárlatot G. István László költő nyitja meg, a résztvevőket Lakner Lajos irodalomtörténész, a Déri Múzeum igazgatóhelyettese köszönti majd.
2023. szeptember 26. kedd 18:00

A víz körforgása – ingyenes előadás a Lukovika Szabadegyetemen

A jubiláló Ludovika Szabadegyetem új, tizedik tanévének első alkalmát szeptember 26-án rendezik, ahol Bogárdi János Miért forog a vízkörforgás körül a világ? Kitekintés a globális vízügyi problémákra címmel tart előadást, amely a lakosság számára nyitott, regisztrációt követően bárki ingyenes részt vehet rajta.
2023. szeptember 26. kedd 18:00

Elvonatkoztatás fehér feketében – Szász János-kiállítás

Szász János teremtő erővé tudta változtatni mindazt, ami akadályként állt az útjában. A Capa Központban szeptember 26-án nyíló, ingyenesen megtekinthető, Szász János fotográfiai életművét bemutató tárlat az egri Kepes Intézet 2022-es retrospektív kiállítás anyagából válogatták, különösen a korai időszakban készült munkáit emelték ki.
2023. szeptember 29. péntek 16:15

A cigányzene és a zenész cigány alakváltozásai - kötetbemutató Veszprémben

A KATTÁRS – Katolikus Társadalmi Napok programelemeként a szerkesztő, Hajnáczky Tamás kisebbségpolitika szakértő és Leveleki Magdolna szociológus, tanszékvezető főiskolai tanár mutatják be A cigányzene és a zenész cigány alakváltozásai című tanulmánykötetet. A beszélgetés szeptember 29-én, pénteken 16:15-kor kezdődik a veszprémi Szentháromság téren.
2023. szeptember 29. péntek 18:00

Chilf Mária festőművész kiállítása

A Kortárs Művészeti Intézet Chilf Mária Munkácsy-díjas festőművész munkáiból mutat be nagyszabású válogatást, a 2023-as kiállítási évad kiemelkedő eseményeként. Az ICA-D termeiben három szekcióba szerveződő, szeptember 29-től ingyenesen megtekinthető válogatás az alkotó utóbbi években készült akvarelljeire helyezi a fókuszt.
2023. szeptember 29. péntek 19:00

25. hárfafesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban

A fesztiválon a hárfa művészeinek hazai és nemzetközi sztárjai lépnek fel, de fiatal tehetségek is bemutatkoznak. A jubileumi 25. fesztivál nyitókoncertjére, Vigh Andrea különleges hárfaestjére már szeptember 29-én, pénteken este sor kerül, másnap, szeptember 30-án, szombaton délelőtt ingyenes koncerten fiatal tehetségek is bemutatkoznak.
Ajánlók
több mutatása