Keresés
Magyar Nemzet
2019. április 25., csütörtök, Márk napja
Orbán Viktor: Magyarország erősíteni akarja kapcsolatait a keleti országokkal
Orbán Viktor kiemelte: a kapcsolatok erősítése a keleti, közép-ázsiai országokkal „nekünk könnyen megy”, mert történelmi gyökereink a közép-ázsiai térségben élő népekhez kötnek minket.
Olcsóbb lesz májustól a hazai termesztésű zöldség
Egyre nagyobb arányban jelennek meg a hazai zöldségek a standokon, üzletekben, a következő hetekben pedig normalizálódhatnak az átlagosnál hónapok óta magasabb árak.
Török rendőrség: Merényletre készült az Iszlám Állam egyik tagja
A férfit azzal gyanúsítják, hogy merényletet akart elkövetni az országban a következő nap tartandó első világháborús megemlékezésen.
Bakondi György: Vissza kell térni a külső határok védelméhez
Bakondi György kifejtette: remélik, hogy a közeledő választáson egy más politikai irányt képviselő erő kerül többségbe, s változás fog történni az európai bürokrácia politikájában.
A külügyminisztérium 11 millió forint értékű gyorssegélyt nyújt Srí Lanka számára
A tárca a terrortámadás következményeinek enyhítésére, illetve a súlyosan sérült túlélők megsegítésére nyújt segítséget Srí Lankának.
Szili: Az EP-választás a migráció támogatóinak és ellenzőinek küzdelme lesz
Sorsdöntő lesz a májusi európai parlamenti választás, mert több az Európai Unió (EU) jövőjét érintő kulcsfontosságú kérdésről is döntés születik.
Horváth Ildikó: Pozitív változást hoztak az egyes népegészségügyi intézkedések
A közétkeztetés reformja, a mindennapos iskolai testnevelés, a népegészségügyi termékadó bevezetése látható eredményeket hozott, a gyermekek elhízása megállt.
Kövér László: Európa nagy embert vesztett el János korábbi nagyherceg halálával
János korábbi luxemburgi nagyherceg halálával a nagyhercegség és Európa egy második világháborús hőst veszített el, akinek emlékét megőrizzük – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke.
Potápi: Másfél milliárd forinttal támogatja a kormány a külhoni kultúra erősítését
Új-Zélandtól Székelyföldig idén is több ezer magyar szervezetet támogat a magyar kormány, hogy segítse a külhoni magyarok nemzeti önazonosság-tudatának erősítését.
AM-államtitkár: Elfogadhatatlan a mezőgazdasági támogatások csökkentése
Ha az európai bürokrácia javaslata szerint 20 százalékkal csökkenne az agráriumra fordított források összege, az 2 milliárd euróval kevesebb támogatást jelentene Magyarország számára.
Áder János tiszteletvacsorán fogadta a 1979-ben világbajnok asztaliteniszezőket
Az ünnepi eseményre egyrészt a sportág Budapesten zajló világbajnoksága adott alkalmat, másrészt pedig az, hogy negyven éve április 30-án született meg a történelmi diadal Phenjanban.
Három perben marasztalta el jogerősen a bíróság Márki-Zay Pétert
A táblabíróság a polgármester egy helyi vállalkozóról és a város korábbi aljegyzőjéről tett valótlan kijelentéseiről állapította meg, hogy azokkal a politikus megsértette a felperesek jó hírnevét.
Novák Katalin kitüntetést kapott Varsóban a magyar családpolitika elismeréseként
Donald Trump: Húszezer fős migránskaraván közeledik az amerikai határhoz
Légzéskimaradás is állhat a horkolás hátterében
Folytatódik a vérengzés Mexikóban

A Helyzet

Veszélyes viccegyletek
Komolynak éppen nem mondható, de bizonyos körök számára feltétlenül mértékadó – e két dolog a baloldalon gyakran elválik egymástól – szervezetet marasztalt el a bíróság néhány hete.
Nagy Áron

Tollhegyen

Kábítanának
Népszavazást kezdeményez a Magyar Liberális Párt: Magyarországon ugyanazok a szabályok vonatkozzanak a cannabistermékekre, mint az alkoholra.
Pilhál György

Poszt-trauma

Allahu Akbar egy Müncheni templomban már szinte nem is hír
Félelmetes perceket éltek át.

Poszt-trauma

Bangóné, a nyuszilány
A szocialisták nagyasszonya kockára tette barátságát.

Poszt-trauma

Meg kell állítani Orbánékat!
Ismét húsvétkor támadt a Deutsche Welle.

VÉLEMÉNY

A lelkek földi gondnoka
Nem vesztettétek el mégsem a teremtés játszmáját. Az Isten sem és Te sem, hiszen megtörtént az újabb fölfelé rugaszkodás. Megint megindultunk talán a fény felé.
Kodolányi Gyula

VÉLEMÉNY

Konzervatív demokráciát teremtünk
Konzervatívként a konzervativizmus győzelméért kell dolgoznunk. Nem a dogma, hanem a nemzet és annak tagjai érdekében. A normalitás, a teremtett világ védelmében.
Szikra Levente

VÉLEMÉNY

Ellenzéki kormányprogram: műkönnyek és műsírások
A minap a DK igyekezett fényt gyújtani a koromsötét ellenzéki éjszakában, és valamiféle programot bemutatni, de csak egy rettenetesen kínos előadásra futotta.
Apáti Bence

Kultúra

Új szemléletű pályázati rendszer
- Szeretnénk a művészeket hosszabb távú gondolkodásra serkenteni – mondta lapunknak Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke az ösztöndíjukról, amelyre április 30-ig lehet még pályázni.

Sport

Hatgólos veszprémi előny a negyeddöntőben
A Veszprém 28-22-re győzött a német Flensburg-Handewitt otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
Elmarasztalta a bíróság a Korrupciókutató Központot
Pert nyert a Közbeszerzési Hatóság (KH) a Soros György által is támogatott, nonprofit kft.-ként működő Korrupciókutató Központtal szemben (CRCB).

LUGAS AJÁNLÓ

Családi intimitások

LUGAS AJÁNLÓ

Húsvéti ünnep a Tanácsköztársaságban

LUGAS AJÁNLÓ

Tükörcserepek

LUGAS AJÁNLÓ

Káoszlovag

Az orbáni modell

A családközpontú társadalom

Az orbáni modell

Munkaalapú stabil társadalom

Az orbáni modell

Gazdasági erő

Ez történt 100 éve

A kommün fokozza az osztályharcot

Ez történt 100 éve

A kommunista szent anya gyermekei

Ez történt 100 éve

A proletárdiktatúra kezd berendezkedni
Czeglédy Csaba időt nyer Gyurcsányék segítségével
Elodázhatja a Czeglédy Csabával szembeni eljárást, hogy felkerült Gyurcsány Ferencék EP-listájára — értesült a Magyar Nemzet bírósági forrásokból.

Belföld

Éles látás egy életen át: lézeres szemműtéttel elérhető
Egyre többen választják az életük végéig tartó szemüveg- vagy kontaktlencse-viselés helyett a lézeres szemműtétet, amellyel korrigálhatók a nagyobb fénytörési hibák is.
Deutsch Tamás: Ha Juncker a fake news ellen akar fellépni, söprögessen a saját háza táján
Az EP-Képviselő szerint az Juncker és a jelenlegi Európai Bizottság az Európai Unió történetének eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtotta.
Kormánypártok: Mennyi pénzt utaltak és mennyi ideig Haszan F. terroristavezérnek?
Brüsszel hetek óta nem ad egyenes választ a szír terroristavezér ügyében. Máig nem tudják mennyi pénzt kapott Brüsszelből Haszan F., és hány alkalommal töltötték fel a kártyáját.
Fidesz: Az ellenzék semmilyen segítséget nem szavazott meg a hitelkárosultaknak
Ha rajtuk múlott volna, akkor egyetlen, a bajba jutott hiteleseket segítő intézkedés sem valósulhatott volna meg az elmúlt években – írta közleményében a kormánypárt.

Külföld

Elzárják az iráni olajcsapot
Washington májustól megszünteti az olajvásárlási kivételezést, s ezentúl már annak a nyolc országnak is tilos lesz Irántól beszereznie az energiahordozót.
Unalmukban támadtak a migránsok
Vádalkut kötött az ügyészséggel az a négy fiatal menedékkérő, akik tavaly decemberben a bajorországi Ambergben ártatlan járókelőkre támadtak, perük pedig kedden kezdődött meg.
Elfogták a madridi hamis bombariadók feltételezett elkövetőjét
A férfi április 11-én Ecuador madridi nagykövetségéhez riasztotta a rendőrséget, míg a múlt héten azzal riogatta a hatóságot, hogy robbantás fenyegeti az ausztrál nagykövetséget.
Több mint 110 ezren regisztráltak Ferenc pápa csíksomlyói miséjére
A legtöbb zarándok, több mint 75 ezer személy csoporttal érkezik az istentiszteletre, az egyénileg, illetve családosan regisztrálók száma mintegy 34 600 fő.

Gazdaság

Vágtázás vagy maratonfutás?
Alaposan kidolgozott terv szerint készül Románia az euróra való áttérésre, a kitűzött határidő pedig változatlanul 2024, jelentette ki Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.
Új honlap az alapvető pénzügyekről
A pénzügyi döntések megalapozottságának fejlesztése érdekében a Pénzügyminisztérium saját fejlesztésű internetes honlapot indított „Okosan a pénzzel! ” címmel.
Nagy az eltérés, hol mennyit ér a csok
Míg egy kisvárosban egy új otthon árának akár hatvan százalékát is kiteheti a csok, Budapesten legfeljebb a vételár harmadát adja a három gyermek esetén járó kedvezmény.
A kormány 3200 milliárd forint fordít 2024-ig közútfejlesztésre
A beruházásokkal szeretnék elérni, hogy Magyarország bármely pontjáról harminc percen belül elérhető legyen egy négysávos gyorsforgalmi út.

Kultúra

Csendes, szép szomorúság
A nyíregyházi Bodnár István, akinek korábbi könyvét és lokálpatriotizmusát már méltattuk lapunkban, ezúttal verseinek gyűjteményével lepte meg olvasóit.
Befejezetlen mondatok
A Fila Graff Jam a graffitiművészet ünnepe, a közös festékszórás és a zene egynapos dzsemborija, amit Magyarország legrégebbi legálisan festhető falánál rendeznek meg.
Látványos csíksomlyói bővítések és felújítások
Ferenc pápa csíksomlyói látogatására felújítják és kiegészítik a csíksomlyói nyeregben a Hármashalom-oltárt. A kegyhely Facebook-oldalán hétfőn közzétették a látványterveket.
„Az igazat mondd, ne csak a valódit” – Exkluzív beszélgetés Eperjes Károllyal az M5-ön
Filmet rendezne az ország egyik legnépszerűbb színésze, erről elsőként az M5 csatorna Ez itt a kérdés című szellemi háttérműsorában mesélt Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Sport

Dicséret Cilictől
Marin Cilic a termetét tekintve kosárlabdázó is lehetett volna, a röplabdában is megállná a helyét, de a tenisz mellett döntött.
Újabb klub lépett az első osztályba
A Topolya eddig is nagy fölénnyel vezette a szerb másodosztály tabelláját, szombaton pedig a belgrádi Bezanija otthonában aratott 3-2-es győzelemmel matematikailag is bebiztosította a feljutását.
Kétszer is a halál torkából
Asztaliteniszezőinknek a budapesti vb-n az első két nap szinte minden sikerült, a harmadikon tíz vereség mellett csak öt győzelem jött össze, de kettő nagyot szólt.
Szijjártó Péter: Büszkék vagyunk a zsidó származású sportolókra
Végtelenül megtisztelve érezzük magunkat, hogy otthont adhatunk az idei Európai Maccabi Játékoknak, ami a legjobb válasz mindarra a sok hamis hírre, hogy országunkban növekszik az antiszemitizmus – mondta.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.