időjárás 2°C Gedeon , Johanna 2023. március 28.
logo

HÍRZÓNA

The majority is against campaign funds from abroad

The majority is against campaign funds from abroad

According to 57 percent of Hungarians, both political parties and all organizations participating in campaigns should be subject to stricter regulations, determined the latest poll from the Nézőpont Institute.

Dühbe guru tanításai V.

Dühbe guru tanításai V.

Az ember egy életet leélhet anélkül, hogy önmagát választaná. Saját élete helyett az ember élheti az akárkik életét.

Aktuális

FÓKUSZBAN

MSZP: El a kezekkel Horn Gyulától!

MSZP: El a kezekkel Horn Gyulától!

Dömötör Csaba szerint Horn megítéléséről azokat kellene kérdezni, akiket üldöztek, fenyegettek, családtagjaikat megölték a kommunizmus alatt.

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

Hazánk melletti kiállás a brit felsőházban

A brit Lord Newton helyteleníti, hogy hazánktól jóvátételt követeljenek. Vannak képviselők, akik Petőfinek csak az Akasszátok fel a királyokat! című versét szavalják Bethlen István szerint. 

2023. március 29. szerda 14:00

Nyílt napok az újjászületett Lovardában!

A Nemzeti Hauszmann Programban újjáépített Lovarda rendezvényteremként működik. Az érdeklődők vezetett sétákon és ünnepnapokon eddig is betekinthettek a lenyűgöző szépségű épületbe, mostantól viszont kibővített nyitvatartással várják a látogatókat. A Lovardát szerdától vasárnapig 11 és 13, illetve 14 és 16 óra között megnyitják a nagyközönség számára, így a látogatók ingyenesen regisztráció nélkül is beléphetnek a főbejárat mögötti márvány vesztibülbe és betekinthetnek a lovaglócsarnokba.
2023. március 29. szerda 17:00

Dr. Vecsey József: Mindszenty bíboros – kötetbemutató beszélgetés

Március 29-én 18.30-tól várnak minden érdeklődőt a Dr. Vecsey József által szerkesztett, Mindszenty bíboros – Írások hetvenedik születésnapjára című kötet bemutatójára a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomba. A kötetbemutató beszélgetés résztvevői: Dr. Taczman Andrea a Mindszenty-kötet fordítója, Soós Viktor Attila a kötet lektora, valamint Szalai Viktor a könyv kiadója.
2023. március 29. szerda 17:30

Zserbó – könyvbemutató és dedikálás a Gerbeaud Házban

Karády Anna írónő vár minden érdeklődőt legújabb Zserbó című regényének ünnepélyes bemutatójára március 29-én a Vörösmarty téren levő Gerbeaud kávéházba. A Fiuméban játszódó romantikus történelmi regény az Osztrák-Magyar Monarchia idejébe, az „aranykor” éveibe repíti vissza az olvasókat – emlékeztetve az elfeledett magyar haditengerészeti évekre, amikor az Adria még magyar tenger is volt.
2023. március 29. szerda 18:00

Ázsia tündöklése… és bukása? – könyvbemutató

A Pallas Athéné Könyvkiadó március 29-én 18 órától vár minden érdeklődőt Vasuki Shastry Ázsia tündöklése… és bukása? című könyvének hibrid bemutatójára, amely követhető személyesen a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpontban, illetve élőben, online formában a kiadónk Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is.
2023. március 29. szerda 19:30

Vásáry Tamás Schubert-sorozata a Zeneakadémián

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának 19.30-kor kezdődő koncertjén elhangzó két Schubert-mű keletkezése között bő egy évtized telt el. A „Nagy” C-dúr szimfónia feltehetőleg 1825-ben keletkezett. A korai 2. szimfónia 1814 decemberében, mindössze tizenhat nap alatt készült el. A darabban fellelhetők a schuberti stílus jellegzetes elemei, meglepően érett és kiforrott kompozíció, ugyanakkor markánsan kirajzolódik benne Franz Schubert egyéni alkotói profilja is.
2023. március 29. szerda 20:00

Kecskés D. Balázs szerzői koncertje

Lehet a modern zene dallamos, izgalmas, újszerű és hallgatható egyszerre? Igen! Kecskés D. Balázs 2022-ben végzett művészeti ösztöndíjas művei a hallgatóság képzeletét egy olyan zenei térbe hívják, ahol megtapasztalhatják különböző világok összeütközését. Komm című oratóriumában filozófiai és szakrális szövegek kerülnek egymás mellé, miközben egy kultúra szétesésének a képe is felsejlik. Bagatellek című zongoradarabja Beethovennel, a zongoraverseny pedig Mozarttal folytat párbeszédet.
Ajánlók
több mutatása
Az Ugar, ami nem pusztán sör

Az Ugar, ami nem pusztán sör

Az Ugar olyan szortimenttel van jelen a piacon, amelyet minden sörkedvelőnek ismernie, bizonyos tételek esetében pedig szeretnie kell.